Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

(Χωρίς σχόλια) Ριζοσπάστης: ΚΕΔΕ - ΕΔΣΝΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ερίζουν για τα απορρίμματα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Έχοντας ουσιαστικά αποδεχτεί τους στόχους του περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση, ΚΕΔΕ, ΕΔΣΝΑ, Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια ερίζουν για το ποιος θα αναλάβει την εκπόνηση μελετών των έργων που προβλέπονται.
Με πρόσφατη απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής μεταφέρει στην Περιφέρεια Αττικής τη διαδικασία για τη θεώρηση και έγκριση των μελετών για τρία έργα και συγκεκριμένα: Κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων - Κατασκευή Εγκατάστασης Κομποστοποίησης στον ΟΕΔΑ «Μαύρο Βουνό Γραμματικού». Κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων - Κατασκευή Κομποστοποίησης στο χώρο του ΣΜΑ Σχιστού. Αναβάθμιση του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Ανω Λιοσίων - Φυλής. Την απόφασή της αυτή αποδίδει στα στενά περιθώρια που προβλέπονται για την υποβολή προτάσεων, ώστε τα έργα να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για έργα που υποτίθεται η περιφερειακή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρούσε, αντίθετα συνεχίζει την επιβάρυνση του Θριασίου με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων - Φυλής και την υλοποίηση των εγκαταστάσεων στο Γραμματικό.
Με αφορμή την εν λόγω απόφαση, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κάνει λόγο για αποψίλωση του ΕΔΣΝΑ και υπονόμευση του ρόλου των δήμων. Και ζητά να ανοίξει μια σε βάθος συζήτηση για το βαθμό εμπλοκής της Περιφερειακής Διοίκησης στη διαχείριση των αποβλήτων. Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζήτησε πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ να είναι εκπρόσωπος των δήμων και όχι η περιφερειάρχης Αττικής. Το δε Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, αφού κατήγγειλε τη μεταφορά της αρμοδιότητας των μελετών στην Περιφέρεια, ζητά «να προχωρήσει τάχιστα ο σχεδιασμός του ΠΕΣΔΑ Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, ώστε να μη χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος και χρηματοδοτικά εργαλεία, στηριζόμενη η Περιφέρει αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8999039

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου