Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αγία Παρασκευή: Συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου οι εργαζόμενοι



Με κοινή τους απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης του δημαρχείου της πόλης, με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης της εργαζομένης που προσελήφθη από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ το 2010 και απολύθηκε.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και -όπως υπογράμμισε σε σχετική ανακοίνωσή του- οι εργαζόμενοι έπειτα από τόσα χρόνια συνεχούς εργασίας έχουν αποκτήσει δικαιώματα, έχουν δημιουργηθεί βάσιμες ελπίδες ότι θα παραμείνουν στην εργασία και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα η πολιτεία που έχει αυθαιρετήσει, που καταπάτησε το δικό της θεσμικό πλαίσιο και χωρίς κανένα κόστος να τιμωρεί πάλι τους εργαζόμενους. Μοναδική λύση σήμερα είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες, καθώς και η πρόσληψη όλων όσοι είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν είχαν αναλάβει υπηρεσία.
Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου & Γενικής Συνέλευσης ΣΕΔΑΠ 23/9/16
Συνεχίζουμε την Γενική Συνέλευση – κατάληψη με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης της συναδέλφισσας.
Παρέχουμε διευκόλυνση στις υπηρεσίες που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά την προφορική δέσμευση του Υπουργού Βερναρδάκη για συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΑΠ μαζί με την απολυμένη συναδέλφισσα, επανακαθορίζουμε την στάση μας στην Γενική Συνέλευση.
Την Δευτέρα 26/09 και ώρα 7.00 πμ. Γενική Συνέλευση και συνέχιση της κατάληψης με συμμετοχή όλων των εργαζομένων από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικές αναρτήσεις:
http://ergasianet.gr/2016/09/24/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου