Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

(Πίσω από τον καυγά για το πάπλωμα, η συμφωνία για τη μοιρασιά και οι μεθοδεύσεις περιγράφονται. Ο Μπουραΐμης συναντάει την "παλιά" άποψη του Ιατρού και τη "νέα" του Μπιζά περί διάλυσης του ΕΔΣΝΑ. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση απορριμμάτων Αττικής είναι εδώ)! Δημιουργία εργοστασίου ξήρανσης στο ΧΥΤΑ Φυλής αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπουραΐμης

Δημήτρης Μπουραΐμης, ΠΕΔΑ

Την αποκάλυψη ότι πίσω από τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του ΕΜΑΚ κρύβεται η η δημιουργία εργοστασίου ξήρανσης στο ΧΥΤΑ Φυλής, έκανε το μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και πρώην δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔΑ και της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.

Ο κ. Μπουραΐμης έκανε λόγο για δημιουργία αδιεξόδου στη διαχείριση απορριμμάτων, τόνισε ότι οι δήμοι έχουν μπει σε αυτό το αδιέξοδο και χάνουν χρόνο, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι τα 2 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, καθώς η διαχείριση των έργων που σχεδιάζονται, ακόμα και να γίνουν, θα είναι της τάξης των 500 χιλιάδων τόνων και σημείωσε ότι, δυο χρόνια μετά, δεν έχει διασφαλιστεί καμία νέα χρηματοδότηση και τα χρήματα  προέρχονται από τις εισφορές των δήμων.
Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ΕΔΣΝΑ μπήκε σε μια διαδικασία μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, «διότι ουσιαστική προετοιμασία σημαίνει ότι έχεις έτοιμες τις μελέτες σε συνδυασμό με την αδειοδότησή τους και εδώ ζητάμε χρηματοδότηση για έργα που δεν πρόκειται να αδειοδοτηθούν ποτέ».
Τέλος, υπογράμμισε ότι, δυο χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι ακόμα σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Φυλής, το«μνημείο περιβαλλοντικού χάους και ανθρώπινου πόνου όπως το χαρακτήριζε η σημερινή διοίκηση» και διερωτήθηκε πόσο αποκεντρωμένο μπορεί να είναι το μοντέλο διαχείρισης που ευαγγελίζονται, αφού αντί να έχει τέσσερις διαχειριστικές ενότητες στο λεκανοπέδιο Αττικής έχει μόνο μια. «Όλο το λεκανοπέδιο, 5 εκατομμύρια κόσμος, είναι μια διαχειριστική ενότητα. Δηλαδή, «μπάτε σκύλοι, αλέστε».

http://doxthi.gr/36480/dimiourgia-ergostasiou-xiransis-sto-chyta-fylis-apokalypse-o-dimitris-boura%CE%90mis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου