Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μαραθώνας: Απάντηση της Δύναμης Πολιτών στον Ψινάκη σχετικά με το ρόλο της αντιπολίτευσης



Επίθεση στον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη εξαπολύει η Δύναμη Πολιτών εστιάζοντας στην πρόσφατη δήλωσή του: “Έφερε η αντιπολίτευση κάτι και δεν το περάσαμε;”
Δείτε τι απαντάει η Δύναμη Πολιτών:

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Δημάρχου στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (15-9-16). Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάθε πρόταση που ακούστηκε και να γεμίσουμε σελίδες απαντώντας λέξη προς  λέξη σε όσα ειπώθηκαν. Παρ’ όλα αυτά θα σταθούμε μόνο στη ρητορική ερώτηση που έκανε για την αντιπολίτευση: “Έφερε η αντιπολίτευση κάτι και δεν το περάσαμε;”
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, λοιπόν, να θυμίσουμε στον κ. Ψινάκη ότι:
  1. Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα ζήτησε πέρυσι τρεις (3) φορές να συζητηθεί το θέμα της ελονοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πλειοψηφία το αρνήθηκε.
  2. Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα ζήτησε επανειλημμένα να συζητηθεί το θέμα των βοθρολυμάτων στους δρόμους και η πλειοψηφία το αρνήθηκε.
  3. Έχουμε καταθέσει εγγράφως αίτημα για συνάντηση με τον Δήμαρχο για το θέμα του Γραμματικού εδώ και επτά (7) μήνες, στο οποίο ουδέποτε πήραμε απάντηση.
  4. Έχουμε υποβάλλει, επίσης , πρόταση για την διαχείριση των απορριμάτων – κλαδεμάτων (πρόβλημα που απασχόλησε το Δήμο κατά τους θερινούς μήνες ) , αλλά ούτε αυτή τέθηκε σε διάλογο.
  5. Κάναμε συνεχείς παρεμβάσεις για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας. Δεν εισακουστήκαμε…

Επισυνάπτουμε τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που εκδώσαμε για τα παραπάνω θέματα
26-1-16
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανωτέρω παραμέτρους που συνοπτικά αναφέρουμε, τις μέχρι σήμερα ενέργειες και δεσμεύσεις των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με το έργο της ΟΕΔΑ Γραμματικού και κυρίως τα ειδικότερα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί για το εν λόγω έργο και διατυπώνοντας για μία ακόμα φορά, ως Δημοτική Παράταξη, την αντίθεσή μας στη λειτουργία ενός τέτοιου έργου που βρίθει προβλημάτων και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, ζητάμε σήμερα από το Δήμαρχο Μαραθώνα και τους συναρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής, όπως:
  1. Προβούν σε τεκμηριωμένη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου, εφαρμόσιμου και σύννομου ΤΣΔ για το Δήμο μας.
  2. Ως θεσμικοί φορείς αρθούν στο ύψος του προβλήματος και αναλάβουν πλήρως το θεσμικό ρόλο που τους αναλογεί σχετικά με την ΟΕΔΑ Γραμματικού, ώστε να θέσουν την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ προ των δικών τους θεσμικών ευθυνών.
  3. Προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου μας, αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες σε επίπεδο γεωλογικών και υδρογεωλογικών μελετών, νομικού και οικονομοτεχνικού ελέγχου, καθώς και της τεχνικής αρτιότητας του έργου, απαιτώντας οι έλεγχοι αυτοί και οι απαιτούμενες μελέτες να γίνουν από ανεξάρτητους και κοινά αποδεκτούς φορείς.
Ο ιστορικός Δήμος Μαραθώνα, διά των κορυφαίων θεσμικών του οργάνων, δηλαδή του Δημάρχου κυρίου Ψηνάκη και του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να πρωτοστατήσει στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων, αντί να απουσιάζει θεσμικά.
16-2-2016
Ο σχεδιασμός προχωρά παρά την ύπαρξη των περιβαλλοντικών υδρο-γεωλογικών, νομικών και οικονομοτεχνικών προβλημάτων που καθιστούν το έργο ακατάλληλο για οποιαδήποτε εναπόθεση. Επιβάλλεται η διερεύνηση της προστασίας του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της ρύπανσης τους που μπορεί να δημιουργήσει η λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού, περιλαμβανομένων των γεωτρήσεων και υδρογεωλογικής μελέτης.
Ο ιστορικός Δήμος Μαραθώνα, διά του Δημάρχου κυρίου Ψηνάκη και του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να πρωτοστατήσει στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  1. Να απαιτήσει την ΑΜΕΣΗ εξέταση του έργου από αξιόπιστους κοινής αποδοχής ειδικούς όπως απαιτούν η Επιτροπή Αναφορών και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Υποχρέωση που βαρύνει την Περιφέρεια.
Να ακούσει την απαίτηση των δημοτών του Μαραθώνα και επιτέλους να πρωτοστατήσει σε δράσεις ώστε να ακουστεί η αγωνία μας και
«Είχαμε προτείνει με τις  παραπάνω επιστολές μας , ο Δήμος μας να απαιτήσει από την Περιφέρεια την ΑΜΕΣΗ εξέταση του έργου από αξιόπιστους κοινής αποδοχής ειδικούς όπως απαιτούν η Επιτροπή Αναφορών και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Υποχρέωση που βαρύνει την Περιφέρεια.
Παρακαλούμε να δεχτείτε άμεσα αντιπροσωπεία της παράταξής μας προκειμένου να σας εκθέσει αναλυτικότερα το ζήτημα»
21 / 12 / 15
«κλιμάκιό μας επισκέφτηκε τον αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας κ. Αδάμ Μεγαγιάννη και τον ενημέρωσε για  τις δυνατότητες και τα προβλήματα και τις προτάσεις των εθελοντικών Πυροσβεστικών  Σταθμών  και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχαμε επισκεφτεί.
Προτείναμε και είχε συμφώνησε να γίνει Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας τον Ιανουάριο του 2016.
Έστω και με καθυστέρηση 4 μηνών πραγματοποιείται σήμερα το ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας και θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα:
  1. Έχουν ελεγχθεί από αρμόδιους τα σχολικά κτήρια ως προς την αντισεισμική τους κατάσταση και πυροπροστασία;
  2. Υπάρχει σχέδιο για έκτακτες ανάγκες όπως:
Για Σεισμό: χώροι συγκέντρωσης κατοίκων;
Για  Πυρκαγιά χώροι συγκέντρωσης και σχέδια απομάκρυνσης κατοίκων και κατασκηνωτών;
Μητρώο εμπλεκόμενου προσωπικού και καθηκοντολόγιο κατά περίπτωση; (σεισμού πυρκαγιάς κλπ);
Μητρώο μηχανημάτων (δημοτικών και ιδιωτών);
  1. Έχει αιτηθεί ο Δήμος από την Περιφέρεια την επιτόπου εκπαίδευση που προσφέρει στους δημοτικούς υπαλλήλους για τη δράση τους σε έκτακτες ανάγκες;
  2. Έχουν ελεγχθεί και συντηρηθεί οι πυροσβεστικοί κρουνοί, τα πυροφυλάκια και οι δεξαμενές;
  3. Έχουν καταγραφεί οι πισίνες του Δήμου μας και έχουν ελεγχθεί αν διαθέτουν κατάλληλο σωλήνα άντλησης από πυροσβεστικό όχημα;
  4. Προσφέρθηκαν στη ΠΥ τα αναγκαία σίδερα για να κατασκευάσει με δική της εργασία και κεραμίδια τα στέγαστρα παραμονής των πυροσβεστών κατά τις 24ώρες βάρδιες πυροφύλαξης;
  5. Έχει ελέγξει την κατάσταση των δασικών δρόμων για εξασφάλιση πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων; (και συνεννόηση με δασαρχείο για τυχόν επεμβάσεις)
  6. Πώς θα αξιοποιηθεί το κονδύλι πυροπροστασίας που διατέθηκε στο Δήμο μας (πρόσληψη 3μηνιτών πυροφυλάκων) Για ποια πυροφυλάκια;
  7. Έχουν επισημανθεί τα οικόπεδα που χρειάζονται αποψίλωση και οι ιδιοκτήτες τους. Πρέπει να ειδοποιηθούν σχετικά και να χρεωθούν αναλόγως σε περίπτωση που αδιαφορήσουν οι ιδιοκτήτες και ο Δήμος προχωρήσει στην αποψίλωση των οικοπέδων.
Προτάσεις (πέραν των ανωτέρω)
  1. Να τιμολογηθούν οι εργασίες των εμπλεκομένων οχημάτων και μέσων και να κληθούν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους. Υπάρχει σχετική απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής.
  2. Να καταγραφούν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα οικόπεδα ώστε να κληθούν ιδιοκτήτες τους να τα καθαρίσουν (αξιοποίηση κτηματολογίου)
  3. Να συγκροτήσει ο Δήμος Εθελοντική Ομάδα Πυροσβεστών από μέλη που θα προσφέρουν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής (πχ. 2-3 άτομα κάθε σύλλογος) ώστε να δημιουργηθεί αξιόλογο σώμα που να εκπαιδευτεί και να καλύπτεται ασφαλιστικά όπως από εφέτος εφαρμόζεται. Επίσης θα μπορούν να υπάρχουν και άτομα (όχι πυροσβέστες) που θα προσφέρουν σε άλλες επικουρικές εργασίες (πυροφύλαξη, κλείσιμο δασικών προσβάσεων σε επικίνδυνες ημέρες, καθήκντα τροχονόμου κλπ).
  4. Να μετακινηθεί το πυροφυλάκιο που τοποθέτησε ο ΣΠΑΠ στο πάρκινκ μετά τον Άγιο Πέτρο, στην παλαιά θέση κοντά στις κεραίες από όπου έχει καλύτερη ορατότητα προς όλη την περιοχή.»
Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραπάνω έγγραφό μας ήταν και η μοναδική εισήγηση του κ. Μεγαγιάννη (αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας) στο Τοπικό Συμβούλιο Πολιτ Προστασίας που έγινε 5-5-16 Και παρόλο που υποσχέθηκε να το επαναλάβει καλύτερα προετοιμασμένο με τις παρατηρήσεις των συμμετέχοντων αυτό ποτέ δεν έγινε.
13-5-16 Έγγραφό μας για νομιμότητα επέκτασης «DEFACTO» με OPENBAR
«έγγραφο της Δνσης Αστυνομίας Β.Α. Αττικής, Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας με αρ. Πρωτ. 1020/164/3-α της 29-9-2015, καταγράφονται σωρεία παρανομιών, οι οποίες επιγραμματικά αφορούν:
1)         Χρήση του αιγιαλού χωρίς τη νόμιμη άδεια (η αίτηση προς το Δήμο δεν αποτελεί άδεια χρήσης αιγιαλού).
2)         Τροποποίηση (ουσιωδών) όρων της υπ’ αριθ. 805/15-2-1999 άδειας λειτουργίας (επέκταση κατηγορίας, τροποποίηση – διαμόρφωση χώρων κλπ. χωρίς άδεια).
3)         Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κατασκευασμένη ξύλινη εξέδρα επί του αιγιαλού χωρίς τη σχετική άδεια.
4)         Το κατάστημα δεν είχε άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μας ενημερώσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προέβη για την αποκατάσταση αυτών των παρανομικών και εάν προχώρησε στις απαιτούμενες από το νόμο ενέργειες, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από το Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» αλλά και την κείμενη νομοθεσία περί Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και περί χρήσης αιγιαλού.
Επέβαλλε ως όφειλε η Δημοτική Αρχή τα νόμιμα και προέβη στους καταλογισμούς λόγω της παράνομης και άνευ αδείας χρήσης αιγιαλού; Ας υπογραμμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με το Ν. 2971/2001 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αλλά και τη σχετική εξουσιοδοτική ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586ΒΈΞ2015/7-4-2015 (ΦΕΚ 578 Β’), η παραχώρηση αιγιαλού σε ιδιώτη γίνεται μόνον κατόπιν ανταλλάγματος.
Ακολουθήθηκε η από τη νομοθεσία προβλεπόμενη διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού;
Ποια είναι σήμερα η κατάσταση για τη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος; Έχει αδειοδοτηθεί η επέκτασή του ή έχει γίνει αποξήλωση των επεκτάσεων; Έχει τροποποιηθεί η άδεια λειτουργίας ή έχει εκδοθεί νέα; Εισέπραξαν ο Δήμος και το Δημόσιο τα αναλογούντα τέλη ή και πρόστιμα, εάν επιβλήθηκαν;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι  η μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η εξαίρεση από την καταβολή τελών και δικαιωμάτων, νοθεύουν τον τοπικό ανταγωνισμό και προκαλούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής, αφού ουσιαστικά σημαίνουν μεροληπτική αντιμετώπιση. Ταυτόχρονα δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, η προστασία περιβάλλοντος και καταναλωτών, αλλά και δεν διασφαλίζονται τα δημοτικά και δημόσια έσοδα, εις βάρος των υπολοίπων πολιτών που καταβάλλουν τα νόμιμα και ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες.»
Αυτά σαν παράδειγμα μόνο της αντιμετώπισης που επιφυλάσσει ο Δήμαρχος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για το “κοινό καλό” για το οποίο μας λέει ότι ενδιαφέρεται.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/marathonas-apantisi-tis-dinamis-politon-ston-psinaki-sxetika-me-to-rolo-tis-antipolitefsis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου