Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

(Ρε παιδιά, τι συμπεράσματα βγαίνουν, γιατί η φτωχή μου Μούσα τα έπαιξε); Σκουπίδια Αττικής: Η Δούρου αποκηρύσσει στενό συνεργάτη της μέσω aftodioikisi.gr




Δεν είναι (σ.σ. προφανώς, πλέον) «στενός συνεργάτης» της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, ο Θωμάς Μπιζάς, παλαιό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και σύζυγος της αντιπροέδρου του ΕΣΔΝΑ, Αφροδίτης Μπιζά. Αυτό ισχυρίζεται σε απάντηση του σε σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr  υπό τον τίτλο «Συνεργάτης Δούρου: Ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν κλείνει, επεκτείνεται!», το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής.


Με την απάντηση, που ήρθε μαζί με τα όσα συνέβησαν στο ΠΕΣΥ Αττικής για το νέο ΠΕΣΔΑ, στην ουσία η περιφερειάρχης Αττικής αποκηρύσσει τον κ. Μπιζά, που από την αρχή της θητείας της ήταν το «δεξί της χέρι» στα θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ενδιαφέρον θα έχει από εδώ και πέρα να δει κανείς αν θα αποκηρύξει και την σύζυγό του κ. Μπιζά που λειτουργεί ως «αντ’ αυτής» στον ΕΣΔΝΑ.
Αναλυτικά η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής:
Θέμα: Διάψευση αναφοράς που δημοσιεύτηκε σε ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας aftodioikisi.gr
Κύριε Διευθυντά,
Σχετικά με την από 06.12.2016 ανάρτηση στην ενημερωτική ιστοσελίδα aftodioikisi.gr (http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/sinergatis-dourou-o-xita-filis-den-kleinei-epekteinetai/), υπό τον τίτλο «Συνεργάτης Δούρου: Ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν κλείνει, επεκτείνεται!», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Πρώτον, σας γνωρίζουμε ότι ο κ. Θωμάς Μπιζάς που στη συγκεκριμένη ανάρτηση παρουσιάζεται ως «στενός συνεργάτης της Ρένας Δούρου», δεν έχει αυτή την ιδιότητα.
Κατά συνέπεια, οι απόψεις τις οποίες εκφράζει μέσω της ιστοσελίδας του, και τις οποίες ερμηνεύετε με εκείνο τον τρόπο προκειμένου να στηρίξετε το δικό σας ρεπορτάζ, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.
Ως εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλετε να γνωρίζετε τις επίσημες απόψεις της Περιφέρειας Αττικής καθώς επίσης και τις εκπεφρασμένες θέσεις του νέου Περιφερειακού Σχεδίου, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται με σαφήνεια το «οριστικό κλείσιμο» του ΧΥΤΑ Φυλής.
Κατόπιν αυτού παρακαλούμε για την άμεση ανασκευή της σχετικής ανάρτησης.
Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής

Απάντηση aftodioikisi.gr:
Στους παροικούντες την Περιφέρεια Αττικής, είναι γνωστή η σχέση μεταξύ του Θωμά Μπιζά και της Ρένας Δούρου. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μπιζάς, παλαιό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτοπαρουσιάζεται ως άτυπος σύμβουλος της περιφερειάρχη Αττικής στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ είναι γνωστό ότι η σύζυγός του Αφροδίτη Μπιζά, είναι αντιπρόεδρος και στην ουσία «αντ’ αυτής» (σ.σ. της κ. Δούρου που είναι πρόεδρος) στον ΕΣΔΝΑ.
Πέραν όλων των παραπάνω και, βεβαίως, του ρεπορτάζ που είναι αδιαμφισβήτητο, η στενή σχέση μεταξύ του κ. Μπιζά αποδεικνύεται από σειρά δημόσιων παρεμβάσεων του (και μέσω της aftodioikisi.gr) εξ ονόματος της περιφερειάρχη Αττικής, τα τελευταία χρόνια. Σταχυολογούμε μερικές κατά χρονολογική σειρά:
Παράλληλα, προς επίρρωση όλων των παραπάνω, πρόσφατα (30.8.2016) σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΣΔΝΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την μπουγάδα των αντιδράσεων ανέλαβε να καθαρίσει ο πρ. Συνδικαλιστής και νυν συνταξιούχος Θ. Μπιζάς, που όταν ήταν εν ενεργεία, είχε αναλάβει την συνοδεία της Προέδρου του φορέα κ. Δούρου στις επισκέψεις της σε χώρους εργασίας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α και μάλιστα σε ημέρες που είχαν εξαγγελθεί στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις! Ο πρώην συνδικαλιστής «αμορτισέρ» ενεργοποιήθηκε για να υπερασπίσει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις (σ.σ. της Διοίκησης Δούρου) και με γελοίες αναρτήσεις του, προσπάθησε να απαξιώσει το προσωπικό…»
Αυτά για τον κ. Μπιζά για τον οποίον το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής (σ.σ. ναι εκείνο που τηλεφωνούσε στην aftodioikisi.gr για να βάλουμε άρθρα του), προφανώς στην φράση «σας γνωρίζουμε ότι ο κ. Θωμάς Μπιζάς που στη συγκεκριμένη ανάρτηση παρουσιάζεται ως «στενός συνεργάτης της Ρένας Δούρου», δεν έχει αυτή την ιδιότητα», ξέχασε να βάλει το «πλέον», επισημοποιώντας την αποκήρυξή του από την περιφερειάρχη.
Όσον αφορά τα μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καλό είναι αυτός/η  που έχει γράψει την απάντηση να τα κάνει πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον εαυτό του/ης. Μαζί με αυτά, καλό θα είναι να κάνει την αυτοκριτική του/ης,  πώς, ξαφνικά, έχει το θράσος να στέλνει απάντηση σε ένα ΜΜΕ το οποίο, χρησιμοποιώντας αυταρχικές (σ.σ. για να μην πούμε κάτι παραπάνω) λογικές, έχει αποκλείσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από τη λίστα των αποδεκτών των Δελτίων Τύπου της Περιφέρειας Αττικής.  Αποτέλεσμα, η aftodioikisi.gr, να λαμβάνει Δελτία Τύπου απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής αλλά όχι από το επίσημο Γραφείο Τύπου!
Σχετικά με την αναφορά ότι «ως εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλετε να γνωρίζετε τις επίσημες απόψεις της Περιφέρειας Αττικής καθώς επίσης και τις εκπεφρασμένες θέσεις του νέου Περιφερειακού Σχεδίου, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται με σαφήνεια το «οριστικό κλείσιμο» του ΧΥΤΑ Φυλής», προφανώς ο/η συντάκτης/ρια της απάντησης δεν παρακολουθεί προσεκτικά την aftodioikisi.gr.
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
-Μόλις πριν τρεις ημέρες η ιστοσελίδα αναδημοσίευσε συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής υπό τον τίτλο: «Με ευχολόγια και τσιτάτα δεν κλείνει η Φυλή» στην οποία υποστηρίζει ότι το «νέο Περιφερειακό Σχέδιο δρομολογεί το οριστικό της κλείσιμο, βάζοντας τις βάσεις ενός νέου μοντέλου, με τη συνεργασία των δήμων»
-Στο ρεπορτάζ για την, με απώλειες, υπερψήφιση της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Αττικήςαναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:  «Κατά την εισήγησή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρ Δούρου υποστήριξε ότι στη σελίδα 53 του ΠΕΣΔΑ υπάρχει σαφής δέσμευση για “οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής με την άμεση εκπόνηση σχεδίου και αποκατάσταση και ενεργοποίησή του με την έναρξη λειτουργίας των νέων χώρων”.»
Αυτά ως προς το ρεπορτάζ. Γιατί αν στη λογική της, αυταρχικής (σ.σ. για να μην πούμε τίποτε άλλο και… παρεξηγηθούμε), νοοτροπίας, ο/η συντάκτης/ρια της απάντησης, θεωρεί ότι «οφείλουμε» να έχουμε την ίδια άποψη με τον/ην ίδιο/α και με την εργοδότη του/ης, Περιφερειάρχη Αττικής, τότε κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά για τους κανόνες της Δημοκρατίας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ελευθερίας του Τύπου και, σε αυτή την περίπτωση, να ξέρει πως θα μας βρει απέναντι.
Κι ας μας αποκηρύξει δημοσίως, όπως τον κ. Θωμά Μπιζά.-
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/skoupidia-attikis-dourou-apokirissei-steno-sinergati-tis-meso-aftodioikisi-gr/

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2016/12/aftodioikisigr.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου