Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ευγένιου Γιεφτουσένκου «Κουβέντες»

παρέμβαση ΕΔΣΝΑ

 "Είσαι γενναίος, μου λένε.
Όμως δεν είμαι.
Το θάρρος δεν ήταν ποτέ ένα απ' τα προσόντα μου.
Μόνο που θεωρούσα τίμημα υπερβολικό
να ταπεινώνομαι όπως άλλοι.
Δεν σείστηκαν θεμέλια. Η φωνή μου
μόλις που γέλασε με την πομπώδη υποκρισία.
Μονάχα έγραφα, ποτέ δεν έκανα καταγγελίες,
                                       τίποτα δεν παρέλειψα από όσα είχα σκεφτεί,
                                       υπερασπίστηκα όσους το άξιζαν, στηλίτευσα
                                       τους άτεχνους, τους κάλπικους ποιητές.
                                       Και τώρα βάλθηκαν να με νομίζουνε γενναίο.
                                        Πόσο θα ντρέπονται αλήθεια τα παιδιά μας
                                       παίρνοντας επιτέλους εκδίκηση για τούτα τα αίσχη
                                       όταν θ' αναλογίζονται ότι σε τόσο παράξενους καιρούς

                                       η κοινή αξιοπρέπεια περνούσε για θάρρος"

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2016/04/blog-post_24.html

(Από την ιστορία του ΕΔΣΝΑ. Όταν οι επικεφαλείς του ΜΕΤΑ ΟΤΑ έδωσαν τη χαριστική βολή στην Α.ΕΝ.Κ ΕΔΣΝΑ με το να στηρίξουν τον Θ. Μπιζά στη καταγγελία των συναγωνιστών του στον ΕΔΣΝΑ για οπορτουνισμό! Σημειωτέον, ακόμη δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους)! Ο κύκλος της Α.ΕΝ.Κ θα κλείσει; Καλούμε όλους τους φίλους της παράταξης στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 4 μμ.



ΣΆΒΒΑΤΟ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015




Θέματα της συνδιάσκεψης είναι:
1. Απολογισμός της παρουσίας και δράσης της Α.ΕΝ.Κ.
2. Εξέταση της πολιτικο-διοικητικής πραγματικότητας - μετά την εκλογή Δούρου - στον ΕΔΣΝΑ και στη  διαχείριση απορριμμάτων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ κατά Δούρου & Τόσκα: Νέα εργολαβία η «σωτήρια λύση» στη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής



«Δεν μπορεί να είναι λύση η εργολαβία για την φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η συνδικαλιστική παράταξηΜΕΤΑ – ΟΤΑ, τη στιγμή που η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και η Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, που υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο τις «Υπηρεσίες Φύλαξης Χώρων ΕΔΣΝΑ», συνολικής δαπάνης 423.405 ευρώ για ένα χρόνο.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Επειδή πολλοί ρωτούν...

Αποτέλεσμα εικόνας για η κλεψύδρα
 «Ουκ αν εμβαίης δις τοις αυτοίς ποταμοίς, ου γαρ ρέουσι τα αυτά ύδατα»
... πότε θα μιλήσω για την Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική και για το πώς και πότε θα αντιδράσει η... περσόνα μου  στην απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ που δικαιώνει τον  Σγουρό στην υπόθεση της πολιτικής... της...  διώξης - (παρεμπιπτόντως,  ο Χατζηγιαννάκης τους έδωσε στη γνωμοδότησή του μια διέξοδος που όλοι θα ήσαν ευχαριστημένοι, μα οι τρεις εκτλεστηκάριοι προτίμησαν την οικονομική εκτέλεση της περσόνας μου ) - τους πληροφορώ: Τότε και με τρόπους που το κόστος των Συριζαίων θα είναι το... μέγιστο!

Η Ελλάδα σε καθεστώς ληστείας και ξεπουλήματος.

pn2107syntaxi_copyΠηγη: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος. Η Ελλάδα σε καθεστώς ληστείας και ξεπουλήματος. Το τίμημα για τις ιδιωτικοποιήσεις πέφτει όλο και χαμηλότερα, αναλογικά σε επίπεδο Ρωσίας 1992-1999, τα όποια έσοδα από το ξεπούλημα πηγαίνουν στους τόκους των ξένων δανείων, η χώρα απογυμνώνεται από τον εθνικό της πλούτο και ο λαός συνεχώς να φτωχαίνει. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε όσο μια βίλα στην Μύκονο. Για να πιάσουν τα 50 δις που συμφώνησαν από τις αποκρατικοποιήσεις, θα πουλήσουν την Ακρόπολη μαζί με την Κρήτη, των κατοίκων ως δούλων συμπεριλαμβανομένων.

(Τους κουκουλοφόρους Συριζαίους του 4ου Ράιχ τους βρίσκουμε παντού στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στο Διαδύκτιο! Και σήμερα και αύριο... που δεν θα έχουν εξουσία, εμείς πρέπει να τους... αγαπήσουμε)! Tοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποίησαν τους ανώτερους...!!!!!!!!

Κράτηση για βλακώδη ανάρτηση

Τον... μπελά του βρήκε ο υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Πάρου, Λευτέρης Καρποδίνης, ο οποίος συνελήφθη και κρατούνταν επί 3,5 ώρες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς -στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- ανήρτησε σχόλια για την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

(Κατάντια νεοδοσιλόγων! Και οι καραδεξιοί καταδικάζουν το καθεστώς της ανελευθερίας του λόγου που επιχειρούν οι ταγματαλήτες Τσιπρίτες - ζηλωτές της δόξας των ιδεολογικών προγόνων τους Χιτών και χουνταίων χωροφυλάκων! Το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ πρέπει να πάρει θέση)! To tweet του Γιάννη Βρούτση για την κράτηση του δημοτικού υπαλλήλου Πάρου

To tweet του Γιάννη Βρούτση για την κράτηση του δημοτικού υπαλλήλου Πάρου
Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της κράτησης του Δημοτικού Υπαλλήλου, Λευτέρη Καρποδίνη, που όπως αποκάλυψε το zougla.gr, μετά από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο εν λόγω χρήστης των social media, κρατήθηκε επί 3,5 ώρες στο Α.Τ. Πάρου, γιατί σχολίασε με το δικό του τρόπο και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, την άφιξη του Πρωθυπουργού στην Πάρο για τα εγκαίνια του Νέου Αεροδρομίου.

(Οι Τσιπρίτες ταγματαλήτες ζήλεψαν τους ιδεολογικούς προγόνους τους Χίτες! Δεν επιτρέπουν την ελευθερία του λόγου ούτε στο Facebook)! Κράτηση για βλακώδη ανάρτηση

Κράτηση για βλακώδη ανάρτηση
Της Άντζελας Πεΐτση

Τον... μπελά του βρήκε ο υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Πάρου, Λευτέρης Καρποδίνης, ο οποίος συνελήφθη και κρατούνταν επί 3,5 ώρες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς -στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- ανήρτησε σχόλια για την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

(Πάνω σε σωστές ή... λαθεμένες βάσεις... τέλος η περίοδος... χάριτος)! «Θέλουμε ειλικρινείς απαντήσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων», ανταπαντά ο Πατούλης στη Δούρου



Σε… σίριαλ φαίνεται ότι εξελίσσεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Αμαρουσίου και του ΕΔΣΝΑ με πρόεδρο την Περιφερειάρχη Αττικής,Ρένα Δούρου.

(Χωρίς σχόλια)... Πατούλης κατά Δούρου: Από τους Δήμους ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ



Επίθεση στη σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και την πρόεδρό του, περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης.

(Χωρίς σχόλια)... Δούρου σε Πατούλη: Τέτοιες συντεχνιακές και 'εντυπωσιοθηρικές' λογικές υποβαθμίζουν τους ΟΤΑ

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σηκώνει το γάντι και απαντά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, που σήκωσε τους τόνους την Τετάρτη αναφορικά με το ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείριση των απορριμάτων. Με δελτίο Τύπου, ο ΕΔΣΝΑ τονίζει πως ο σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμάτων έχει καταρτιστεί σε συνεργασία, αλλά και με την έγκριση των Δήμων της Αττικής, ενώ απαντά στα περί ανάμειξης της Περιφέρειας σε θέματα που άπτονται των Δήμων, λέγοντας πως στο Διοικητικό του Συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές αρχές.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

(Ζήτω ο Μπόμπολας... της Κύπρου)! «Δάκτυλος» Πούτιν υπέρ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές; Cyberattack



Ένα ασυνήθιστο ερώτημα τραβά πλέον την προσοχή των cyberspecialists, τόσων των ειδικών σε θέματα Ρωσίας όσο και των επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φιλαδέλφεια: Προσπαθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναμιχθεί και να επηρρεάσει την εκλογή του αμερικανού προέδρου;

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτ. Οδόφραγμα



                                                                    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καπακτσής


Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζουν τα ερευνητικά τμήματα των τραπεζών σχετικά με την πορεία διαμόρφωσης του εργατικού δυναμικού και την ανεργία. Έτσι σύμφωνα με το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδας "το 2007 ήταν το τελευταίο έτος κατά το οποίο η ελληνική οικονομία κατέγραψε θετικό ρυθμό αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη ύφεση, που οφείλεται όχι μόνο στον αντίκτυπο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αλλά και στις σοβαρές μόνιμες ενδογενείς αδυναμίες της.

Δημόσιο: Ανατροπές σε μισθούς & επιδόματα με στόχο πλεόνασμα 2,5%



Η δρομολόγηση μέτρων που θα επιφέρουν βαθιές τομές στο Δημόσιο, με αντάλλαγμα τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5%σε 2,5% αποτελεί βασικό θέμα μιας παρασκηνιακής όσο και πολυπαραγοντικής διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, όπως περιγράφει το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής της Κυριακής».

(Εξαιρετική ανακοίνωση του ΚΚΕ που αποδίδει την ιστορική αλήθεια)! ΚΚΕ: Η κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας




Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για τα 42 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου αποτίει καταρχήν φόρο τιμής σε όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν, όλους όσοι συνέβαλλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και επισημαίνει πως «η κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, κάτω από την αναπτυσσόμενη πάλη και κατακραυγή του λαού, εξέφραζε το συμβιβασμό ανάμεσα στη χούντα και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, με την παρέμβαση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, για να προληφθούν δύσκολα ελεγχόμενες αντιδράσεις του λαϊκού παράγοντα, καθώς και για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας του Κυπριακού».

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

(Τρεις μήνες και μαζεύονται σύννεφα)! Καταγγελία Παρέμβασης ΕΔΣΝΑ: Κυρία Δούρου, ό,τι συμβεί στον συνδικαλιστή Σ. Κουτσογιάννη θα είναι στημένο και σχεδιασμένο και η ευθύνη θα είναι δική σας!

 (Εδώ για παρακρατικούς ΣΥΡΙΖΑ, Ασφαλίτες και Μπομπολαίους)!
παρέμβαση ΕΔΣΝΑ


Κυρία Δούρου, 

Η παρέμβαση ΕΔΣΝΑ αφήνει κατά μέρος όλο το βάθος και το πλάτος της υπόθεσης της δυσμενούς μετακίνησης του συνδικαλιστή Σ. Κουτσογιάννη , από τα κεντρικά γραφεία στο Ζυγιστήριο του ΧΥΤΑ.
Αφήνει κατά μέρος και το παρελθόν της  πολιτικής δίωξής του από τη Διοίκηση Σγουρού με τον ίδιο σημερινό τρόπο: μετακίνηση,  παράνομη  τότε, στα Ζυγιστήρια ΧΥΤΑ Φυλής (ω, της συμπτώσεως... σύμπτωσις)!

(Ούτε σαν ενδεχόμενο δεν περνάει από το μυαλό των "τυφλοσούρτηδων" μαρξιστών, πως μπορεί το γεγονός να είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αντιπράξεων του νέου κοινωνικού φαινομένου της εποχής της νεοβαρβαρότητας: τυφλή βία από τους - εκ των δομημένων πραγματικοτήτων - νόθους γιούς του Απόλλωνα)! ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


(Λίγοι στίχοι αντί κειμένων κριτικής και αντικριτικής από το ποίημα Η ευθεία γραμμή θα ΄ναι απάνθρωπη

Ανυψωμένα
είδωλα Κέδρων
θα οριοθετούν
τη γη

του θειαφιού
Οι γυιοί
και οι θυγατέρες μας
Λίγοι

μα φοβεροί
κι αμείλικτοι
Θα σπείρουν
τους τελευταίους
στεναγμούς
των υπόγειων υδάτων
κρατώντας
Κάκτους
και
Φύκια
πέραν των συνόρων
  
Kost

http://odofragma-skas.blogspot.gr/p/kost2.html)

 (Σαβ. 23/7/16 – 19:45)  
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Πάνω που η ΕΕ είχε κατορθώσει να επιβάλει ως θέμα συζήτησης όχι το πως γλίτωσε ο Ερντογάν από του χάρου τα δόντια από τους επίδοξουςπραξικοπηματίες, αλλά το παρανοϊκό ερώτημαπόσο..''αντιδημοκρατικά'' είναι τα μέτρα αντίδρασης του Τούρκου προέδρου στο πραξικόπημα που παραλίγο να του αφαιρέσει τη ζωή, ξέσπασε προχτές η ιστορία του Μονάχου. Επειδή όμως έγινε στη Γερμανία,εντονότατα ήταν τα ιδιόμορφα γερμανικά χαρακτηριστικά της.  

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Εργαζόμενοι Δ. Αλίμου κατά δημάρχου και των πειθαρχικών – τρομοκρατικών διώξεων που ασκεί

kondilis alimos 603
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου σε έκτακτη συνεδρίασή του συζήτησε την επιβολή ποινής από την Δημοτική Αρχή σε συνάδελφό μας από την Δημοτική Αστυνομία και αποφάσισε κατά πλειοψηφία.
Ο Δήμαρχος Αλίμου μετά από τρεισήμισι μήνες από την απολογία του συναδέλφου και με καθυστέρηση ενάμισι μήνα από το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος, αποφάσισε να του επιβάλει ποινή προστίμου, ίσου με τον μισό μισθό, με τον ισχυρισμό ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει το καθήκον του και επέδειξε απρεπή συμπεριφορά.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

«Aγωνίζομαι, άρα υπάρχω»: Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ για την αντίσταση στους καιρούς των μνημονίων με αναφορά στα κινήματα της Κρήτης (βίντεο).

Πηγή: agonaskritis

Μετά το ντοκιμαντέρ «Να μην ζήσουμε σα δούλοι», ακολουθεί η νέα ταινία του Γιάννη Γιουλούντα: «Αγωνίζομαι, άρα υπάρχω».
Η ταινία επικεντρώνεται στην πραγματικότητα των αντιστάσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία της κρίσης και της ελπίδας….

Κ. Πελετίδης: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων!» (VIDEO) • Αναβλήθηκε η δίκη του κομμουνιστή δήμαρχου Πάτρας - Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία (ΦΩΤΟ)



Μαζική μαχητική απάντηση έδωσαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της Πάτρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου είχε κληθεί ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης,  να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για να δικαστεί,  επειδή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δήμοι: Ανατέμνοντας τη λιτότητα της …διπλανής πόρτας, του Γιώργη Τερζάκη



Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναλάβει να φορτωθεί κι όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (το απόγειο της πολιτικής ανικανότητας) ταγμένος με τις παλαιότερες και σημερινές μνημονιακές πολιτικές στο χώρο αυτό. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ(ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δελτίο τύπου
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ(ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18/7/2016 ανάμεσα στο Δ.Σ. του Σωματείου και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Δημήτρη Κόκκαλη μας ενημέρωσε για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, να εκχωρήσει, την καθαριότητα εσωτερικών χώρων του δήμου και των γηπέδων όπως επίσης και τα πολιτιστικά εργαστήρια του δήμου σε ιδιώτες, μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

(Αυτά λένε οι ΛΑΕτζήδες της ΠΡΩΣΥΝΑΤ εναντίον των Συριζαίων της ΠΡΩΣΥΝΑΤ; Ε ρε... ρεφορμοπορουνιστικό δούλεμα! Να μιλήσω ή να μη μιλήσω; Να σπάσω την ουδετερότητα στη μάχη των εργολάβων και των φερέφωνών τους ή να μην τη σπάσω; Προς το παρόν... ας καγχάσω... εξακολουθητικά)!

meta-otaΤο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί προκλητική τη δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, η οποία αποτυπώθηκε σε δελτίο Τύπου με ημερομηνία έκδοσης 14/7/2016 και αφορούσε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής των Άνω Λιοσίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7/2016.

Προς πληροφοριοδότη aftodioikisi.gr: Το ταμπάνι δεν είναι τοποθεσία...



... το μέτωπο διάθεσης αποριμμάτων στο ΧΥΤΑ, το "σκαλοπάτι", το επίπεδο, είναι, κύριε μυαλοπώλη... μπουρδελογιών!!!


Εκδορεύς



Ολονύχτιο εκδοτικό…γλέντι στα Χανιά με Μπακογιάννη, Μαρινάκη, Άδωνι, Βορίδη κ.α.



Τα γενέθλιά του στο χωριό του στα Χανιά επέλεξε να γιορτάσει το περασμένο Σάββατο (16-07-2016) ο εκδότης των Παραπολιτικών, της Επένδυσης και της Freddo Γιάννης Κουρτάκης. Τα τραπέζια στήθηκαν από νωρίς στο κτήμα της οικογένειας στις Λουσακιές και ο εκδότης μαζί με τον πατέρα του Γιάννη υποδέχτηκαν τους καλεσμένους, ενώ η μητέρα του Ευτυχία επιμελήθηκε το μενού της βραδιάς το οποίο ήταν κατά βάση παραδοσιακό.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

(Κύριε Γκιτάκο, δεν πιστεύω να τα λες για τον συνεπή αγωνιστή κύριο Μπιζά, γιατί αυτά του καταλόγιζαν προ 15 μηνών πρώην συναγωνιστές του από τον ΕΔΣΝΑ κι εσύ τότε μόνο που δεν τους έδειρες)! «ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

(Δευτ. 18/7/16 – 16:24)
Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΤΑΚΟΥ*
Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική, αν πούμε ότι πάντα οι κυβερνητικές δυνάμεις «μεριμνούν» προκειμένου να βρουν τους «πρόθυμους» συνδικαλιστές για να στήσουν τον δικό τους μηχανισμό χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος και διάσπασης των εργαζομένων, για να μπορούν να εφαρμόζουν την πολιτική τους με τις λιγότερες ακόμα και μηδαμινές -αν γίνεται- αντιδράσεις και αντιστάσεις.

(Χωρίς σχόλια, για την εξαιρετική ανακοίνωση)! Απολύθηκε υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής μετά από καταδίκη

 

Την οριστική λύση της σχέσης εργασίας μόνιμου υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, μετά την καταδίκη του από το Εφετείο Αθηνών, για υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία.
AdTech Ad

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με την πράξη της αυτή, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «επιδεικνύει εμπράκτως μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς που υπονομεύουν τη δημόσια διοίκηση,απαξιώνουν το έργο των δημόσιων λειτουργών και λειτουργούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών». 
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/apoluthhke-ypallhlos-ths-perifereias-attikhs-meta-apo-katadikh-gia-ypeksairesh-kai-plastografia.4176386.html
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2016/07/blog-post_36.html#more


Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Άγνωστη η αιτία της φωτιάς στο ΧΥΤΑ Φυλής



Φωτιά, από άγνωστα αίτια, σημειώθηκε στο ΧΥΤΑ Φυλής και συγκεκριμένα στη θέση Ταμπάνι, με τους καπνούς ωστόσο να παραμένουν πυκνοί.

«Στα κάγκελα» για το ΠΑΜΕ, «τουμπεκί» για τα τραπεζώματα υπουργών

polakis-trapezoma

«Στα κάγκελα» είναι τις τελευταίες ημέρες οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΕΝΓΕ, γιατί χρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδία τους το ΠΑΜΕ για οργάνωση κινητοποιήεων και διαμαρτυριών.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Συνδικάτο ΟΤΑ: Κάλεσμα στα Σωματεία των Δήμων για την υπογραφή ΣΣΕ


Kάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε όλα τα σωματεία των Δήμων, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ώστε να συμπράξουν με την πρωτοβουλία να ανοίξει η συζήτηση σε όλα τα σωματεία του κλάδου στα Δ.Σ., σε Γενικές Συνελεύσεις, στους χώρους δουλειάς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Αμερικανικής «Πολιτικής επανάστασης» συνέχεια και… Φάση Δεύτερη!


Γιώργος Μητραλιάς

Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν οριστικά συμπεράσματα, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι  έχουμε ήδη μπει στη δεύτερη φάση της «πολιτικής» αλλά και κοινωνικής «επανάστασης» που κήρυξε πριν από ένα χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Μπέρνι Σάντερς! Με άλλα λόγια, όχι μόνο δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτό που όλοι απεύχονταν, δηλαδή  η δικαιολογημένη αποστράτευση που θα μπορούσε να προκαλέσει η δήλωση υποστήριξης της Χίλαρι Κλίντον από την Μπέρνι Σάντερς, αλλά και διαπιστώνουμε έναν οργασμό ζυμώσεων που έχουν όλες ως κοινό τους παρονομαστή τη διάθεση συνέχισης, κλιμάκωσης και εμβάθυνσης της μαζικής κινητοποίησης ενάντια στο βορειοαμερικανικό κατεστημένο και στο δικομματικό του σύστημα…

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μαρινόπουλος: Ας αγωνιστούν οι άλλοι για εμάς, όχι εμείς!!



«Tο Σωματείο μας δεν έχει προκηρύξει για αύριο καμία απεργία ή στάση εργασίας. H Διοίκηση»

Αυτό το sms έστειλε η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου του «Μαρινοπούλου» στα κινητά τηλέφωνα των εργαζόμενων την Τρίτη το βράδυ, παραμονή της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα κλαδικά σωματεία της Αττικής με τις Επιτροπές Αγώνα που συγκροτήθηκαν στην επιχείρηση.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Απάντηση στις ανακοινώσεις της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

 Η φωτογραφία δεν έχει οργανική συνοχή με το περιεχόμενο. Στέλνει το αριστοτελικό ζώον για σεξουαλικό ταξίδι! Απλά, μου αρέσει!

Σκοτίστηκα αν τη διαχείριση των σκουπιδιών την πάρει ο Κατρής ή ο Μπόμπολας!

Σκοτίστηκα αν η ΠΡΩΣΥΝΑΤ έχει μετακομίσει στη ΛΑΕ!
Σκοτίστηκα αν ο Μπιζάς μέσω της ΠΡΩΣΥΝΑΤ πιέζει τη Δούρου!
Και άλλα... τοιούτα! 
Τίποτα από αυτά δεν είναι... αριστερά! 
Αλλαξοκωλιές μικρών ανθρώπων που υπηρετούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα, είναι!

«Ντου» αντιεξουσιαστών στο δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού


Στο Δημαρχείο της Αργυρούπολης εισέβαλλαν το πρωί της Τρίτης περίπου 15 άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Νέο πρόεδρο & γραμματέα εξέλεξε η ΠΕΔ Αττικής – Ποιοι έκαναν “τράμπα”

 

SONY DSC
“Τράμπα” μεταξύ του υποστηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και του “πράσινου” πρώην πρέδρου της ΠΕΔΑ δημάρχου Αγίων Αναργύρων -Καματερού Νίκου Σαράντη, έγινε σήμερα την ηγεσία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η χρεοκοπία της κριτικής

 

Η παρακμή του κριτικού λόγου δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη― είναι προϊόν μιάς άνευ προηγουμένου διαπλοκής που έδεσε κόμπο ένα ολόκληρο έθνος.

 Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο 

Πολλές φορές, σε συζητήσεις, τυχαίνει να βρεθώ μπροστά σε κάποιον που σχεδόν παραληρεί από αγανάκτηση για την κακότητα ενός έργου τέχνης. “Γιατί δεν το γράφεις;”, του λέω. “Είμαι διατεθειμένος να το δημοσιεύσω”  
- Α, δεν μπορω. Τον ξέρω (τον δημιουργό) χρόνια… Ποιός αντέχει τη μίρλα του… κ.λπ.
Δεν περνάνε λίγες μέρες και ο αγανακτισμένος δημοσιεύει στη στήλη του έναν δειλό διθύραμβο για το έργο τέχνης που τον αγανάκτησε.

(Μια επισήμανση αντί σχολίου, γιατί με βλέπω... επόμενο σταθμό... ταμπάνι μεριά: Κι ακόμα δεν μίσιασε η πολιτική κλεψύδρα... κι ακόμα οι ροζ σουπιές απλώς συνεχίζουν να χύνουν υπόγειο μελάνι! Εκδορεύς, χωρίς ίχνος αυτοέπαρσης... προφητικότητας! "Για όλα φταίει η Δούρου"... να γιατί)! Η Δούρου χάνει την πλειοψηφία – Την εγκατέλειψαν και οι ΑΝΕΛ


Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής για το Ελληνικό, όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικήςαποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία Δούρου από τη συζήτηση. Ανάμεσα τους και οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αττική, Συμμέτοχοι στο αύριο» του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ΑΝΕΛ, οι οποίοι μέχρι τότε στήριζαν την περιφερειάρχη (σ.σ. όλοι θυμούνται τις φωτο και τις συνδιοργανώσεις των παρελάσεων με τον Π. Καμμένο το 2015 οι οποίες μετατράπηκαν σε… εκκωφαντική σιωπή το 2015).

(Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ)! Συντάξεις: Θερινό σοκ για τους συνταξιούχους – Σε δυο δόσεις το «ψαλίδι» - Ποιους αφορά

Συντάξεις: Θερινό σοκ για τους συνταξιούχους – Σε δυο δόσεις το «ψαλίδι» - Ποιους αφορά
Μέσα στη ….θερινή ραστώνη και σε δύο «κύματα» θα ψαλιδιστούν οι επικουρικές συντάξεις όσων συνταξιούχων έχουν αποδοχές πάνω από 1.300 ευρώ.
Το πρώτο κύμα των περικοπών αφορά σε περίπου 210.000 συντάξεις και θα έχει ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
AdTech Ad
Η δεύτερη φάση περικοπών θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Αφορά σε επαναυπολογισμό συντάξεων από τα μεία τα οποία είχαν προβλήματα με τη μηχανογράφησή τους και θα υπολογίσουν τώρα.
Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Φτωχοποίηση: Κάτω από 1.000€ το μηνιαίο εισόδημα του 80% των Ελλήνων



Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων οδηγείται σε φτωχοποίηση, αν δεν υπάρξει θεαματική ανάπτυξη.
Ερευνα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι μετά την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων- στο ασφαλιστικό και το φορολογικό- το 80% των Ελλήνων θα έχει το 2018 καθαρό ατομικό εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, 7 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα έχουν καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ τον χρόνο.

Ανατροπές στα εργασιακά

Ανατροπές στα εργασιακά
Μεγάλες ανατροπές στον κατώτατο μισθό, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις συμβάσεις εργασίας, τα όρια των απολύσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την κήρυξη απεργιών, τα προνόμια των συνδικαλιστών αλλά και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να κηρύσσουν ανταπεργία προαναγγέλλει η τρόικα στα εργασιακά.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του νησιού μας αγωνιούν για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, στην οποία έχουν  επενδύσει όλες τους τις ελπίδες ώστε να εξοικονομήσουν τα αναγκαία μπροστά στην οικονομική βαρυχειμωνιά που τους επιφυλάσσει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι άξιος ιμάντας μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της αλλά ένθερμος θιασώτης της!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

(Δεν τόλμησαν να μιλήσουν ευθέως για την Διαχείριση Απορριμμάτων)! Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

---000_Kantaras-Sakoutis(Πέμ. 7/7/16 – 17:25)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΡΑ ΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΤΗ ΝΙΚΟΥ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ προχώρησε την Τετάρτη (6/7/2016) στην έκτακτη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης με θέμα το Σ/Ν που τιτλοφορείται “Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας Ο.Τ.Α και λοιπές ρυθμίσεις” και κυοφορείται εδώ και καιρό στα συρτάρια του ΥΠΕΣΔΑ κ. Κουρουμπλή.

Αφιερωμένο στους ουτιδανούς του ΣΥΡΙΖΑ: Από την πρόκληση του γλωσσικού αφοπλισμού στο γλωσσικό αφοπλισμό της πρόκλησης

                                                    Ο άνεργος ποιητής
Σπασμένες κούκλες
να χάσκουν άδειο χώρο

στους δρόμους της βομβαρδισμένης Πολιτείας

στο νεκροτομείο τις κόβουν και τις ράβουν
Οι λέξεις
Και
φαντάροι με γδαρμένα μυαλά
π’ ανοίγουν τον ιβίσκο του θανάτου στο κρανίο τους
μουχλιασμένα χαράματα στα φυλάκια εξορίας
Οι στίχοι
Αυτόν τον Αιώνα

http://odofragma-skas.blogspot.gr/p/kost2.html

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

(Από μισθούς και συντάξεις το 60% του «πατρόν» του κόφτη). Τα ψιλά γράμματα του κόφτη




Μισθοί  καισυντάξεις   θα  πληρώσουν  το  60%  του   βάρους  της  διόρθωσης  από  μια  δημοσιονομικής  απόκλισης,  που  θα  ενεργοποιήσει  τον  δημοσιονομικό  κόφτη   σύμφωνα  με  το  τεχνικό  μνημόνιο  που  ήρθε  σήμερα  στην   δημοσιότητα   από την Κομισιόν.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

(Φάουλ της Ζωής η επίθεση εναντίον του ΚΚΕ)! Ζωή: Η ηγεσία του ΚΚΕ συνειδητά υπερασπίζεται το αστικό σύστημα (Ηχητικό)



Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Για μια άλλη φορά δήλωσε εξαπατημένη από τον Τσίπρα εξαπολύοντας παράλληλα μια σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο «Εθνικός Κήπος» ανήκει σε όλους!



Βρήκαμε την αφίσα στο Δήμο Λιοσίων και μάθαμε τα εξής:
Στα μουλωχτά την Κυριακή 26 Ιουνίου δυο καλοβολεμένοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων «ξενάγησαν» Γερμανούς επενδυτές στον «Εθνικό Κήπο».
Από ποιον πήραν εντολή; Από τον Δήμαρχο Καμίνη;

Γίνε σαν τον Κώστα...



ΛΑΕ και Πλεύση Ελευθερίας «γιορτάζουνε» το ΟΧΙ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από το δημοψήφισμα και η Λαϊκή Ενότητα αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας «γιορτάζουν» την επέτειο με κινητοποιήσεις.