Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

(Μπράβο στους συναδέλφους)!!! Ξάνθη: Αθώοι οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων – Δικάστηκαν επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ


Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης και η αρμόδια επιτροπή είχαν αρνηθεί να εξοφλήσουν ολοσχερώς την τεχνική εταιρεία «Πύλες ΑΕ», με έδρα την Αθήνα, όταν διαπίστωσαν ότι σε έργο που είχε αναλάβει το 2009 για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου Μύκης δεν είχε εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο ακέραιο.

Το 2014, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γ. Καντζίδης, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της τεχνικής εταιρίας, άσκησε δίωξη για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου συνολικά 15 άτομα, επειδή… κατά την επιμέτρηση του έργου οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας εξοικονόμησαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ για την υπηρεσία από τα συνολικά 1,9 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου που διεκδικούσε η εταιρεία.
Στη δίκη, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Κομοτηνή ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος 4 υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης, η εκτελεστική επιτροπή και η επιτροπή παραλαβής, αλλά και ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι ενέκρινε τη σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής.
«Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι υπάλληλοι»
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδρασαν με βάση το συμφέρον της υπηρεσίας και ότι ορθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι περιέκοψαν τις απαιτήσεις της τεχνικής εταιρείας, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Στη διάρκεια της απολογίας του εξάλλου ο εκ των κατηγορουμένων, δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας σημείωσε πως «αντί να επαινέσουμε τους υπαλλήλους που είχαν το θάρρος να εξοικονoμήσουν αυτό το ποσό για την υπηρεσία τους, αυτοί βρίσκονται κατηγορούμενοι».
Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Γ. Σκιαδαρέση, που υιοθέτησε το δικαστήριο στην απόφασή του. Η οικονομική αξίωση της εταιρίας εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια.
http://ergasianet.gr/2017/01/17/%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου