Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Εκλογική Διακήρυξη, υποψήφιοι Αριστερής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μηχανικών Δημοσίου

Για τις εκλογές στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, που πραγματοποιούνται στις 19 Γενάρη, από 08.30 - 17.00, στο ΤΕΕ (1ος & 8ος όροφος), Νίκης 4, Σύνταγμα - Ψηφίζουμε με ταυτότητα (αστυνομική ή ΤΕΕ) - Επιμένουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ψηφίζουμε Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου, που συγκροτήθηκε την Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών και τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών

Οι εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ στις 19 Γενάρη 2017 διεξάγονται βρίσκοντας ήδη τη χώρα, τους εργαζομένους και την κοινωνία στο σύνολό της, να έχει υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της εξαετούς ήδη μνημονιακής καταστροφής, με εκτελεστές τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους κατά καιρούς συμμάχους τους και την τελευταία διετία την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλες πιστές υπηρέτριες των δανειστών και των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας ξένης και ντόπιας.

Οι πρώτοι είναι οι ίδιοι που εδώ και σαράντα (40) χρόνια διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και του λαού μας και μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση, οι τελευταίοι είναι αυτοί που διέψευσαν την ελπίδα ενός μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας, υποσχόμενοι ανατροπή των μνημονίων στήριξη των κοινωνικών αναγκών, αξιοπρέπεια ελπίδα και προοπτική, για να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων.
Οι Μηχανικοί του Δημοσίου, ως μορφή συλλογικής έκφρασης της κοινωνίας, σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές καλούνται και αυτοί να απαντήσουν στο ερώτημα:
θα τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν την πολιτική της καταστροφής μας;
Ή
θα συσπειρωθούμε και θα οργανώσουμε την αντίστασή μας με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που μας εξαθλιώνει, συντρίβει την ελπίδα και την προοπτική για το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον αυτού του τόπου δηλ την νέα γενιά;
Στον χώρο μας οι συνέπειες της ταξικής πολιτικής της καταστροφής, είναι συνοπτικά:
  • Δραματική μείωση των αποδοχών μας (με περικοπές που προσεγγίζουν το 50%) ενώ έπεται συνέχεια με τους «κόφτες» και τον συνεχή δημοσιονομικό στραγγαλισμό.
  • Πλήρης διάλυση του Δημοσίου και των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση του έργου τους (Α.Ε., Σύμβουλοι, ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης, Μητρώα κάθε είδους, επιμετρητές, σεμινάρια που υποκαθιστούν τις γνώσεις του βασικού πτυχίου κλπ.).
  • Απολύσεις που βαφτίζονται, εφεδρεία, διαθεσιμότητα, αξιολόγηση, επίορκοι και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  • Συγχωνεύσεις και καταργήσεις Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ΟΕΚ και την ΕΕ, τα ΤΑΣ και την ΥΑΣΒΕ, τους Οργανισμούς Ρυθμιστικού Αθήνας, Θεσσαλονίκης (και πάλι ο κατάλογος δεν έχει τέλος).
  • Εκποίηση του Δημοσίου πλούτου (λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, δημόσια κτίρια, κ.λ.π).
  • Διάλυση των Εργασιακών σχέσεων με διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας παντού, καταργώντας κάθε θεσμικό πλαίσιο προστασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
  • Διάλυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (η τελευταία πράξη δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ν.4336, ν.4387) με συνέπειες, συντάξεις πείνας, ανύπαρκτη σχεδόν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελλειμματικές έως μηδενικές κοινωνικές παροχές.
  • Οριστική κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ, μέσω της ενοποίησης σε ένα φορέα, ολοκληρώνοντας τη ληστεία των αποθεματικών μας (PSI και τράπεζα Αττικής είχαν προηγηθεί).
  • Ληστρική φορολογία που εξανεμίζει το δραματικό μειωμένο εισόδημα μας (χαράτσια κάθε λογής, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.).
  • Θεσμική και οικονομική αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης μέσω του «Καλλικράτη», ο οποίος σχεδιάστηκε με προσήλωση στις μνημονιακές επιταγές. Αποτέλεσε πεδίο δοκιμής των μνημονιακών πολιτικών στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και λειτούργησε ως ένα είδος πολιορκητικού κριού για την είσοδο της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στον δημόσιο χώρο, με συνέπειες στους εργαζόμενους και στους πολίτες, ιδιαίτερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες.
  • Ρευστοποίηση και ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Κλάδου μας.
  • Οι μηχανικοί βρέθηκαν να μετατρέπονται σε φοροεισπράκτορες και διεκπεραιωτές τεχνικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών για την εξυπηρέτηση των μνημονίων, αντί να αξιοποιούν τις γνώσεις τους και προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.
Σε αυτή τη λαίλαπα που παρόμοια δεν έχουμε γνωρίσει, που σπρώχνει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την πλήρη αναξιοπρέπεια, που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας σ΄ ένα σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον εργασιακής ζούγκλας, ανασφάλειας ή ακόμα χειρότερα ανεργίας και οικονομικής μετανάστευσης μια απάντηση μπορεί να υπάρχει:
αγώνας μαζικός για να ανατραπεί η πολιτική
κυβερνήσεων –ΕΕ – ΔΝΤ και όλων όσων την εφαρμόζουν.
Για την δημιουργία θετικής προοπτικής στον αντίποδα της σημερινής καταστροφής διεκδικούμε:
  • Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες χωρίς Συμβούλους, Α.Ε., ΣΔΙΤ και Συμβάσεις Παραχώρησης. Ανάδειξη του ρόλου των Διπλωματούχων Μηχανικών ως βασικό παράγοντα στη σχεδίαση, μελέτη και επίβλεψη του Τεχνικού Προγράμματος της χώρας, αναγκαία προϋπόθεση για τον παραγωγικό ανασχεδιασμό
  • Επαναφορά του δημόσιου ελέγχου στις μελέτες και στις κατασκευές απέναντι στην πολύμορφη ιδιωτικοποίηση της οικιστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, τις “Fast-track” μελέτες-κατασκευές και την συντεταγμένη υποβάθμιση των δημόσιων ελεγκτικών υπηρεσιών
  • Ακύρωση της κατάργησης Φορέων του Δημοσίου με αντικείμενο κοινωνικό (ΟΕΚ, ΕΕ), και περιβαλλοντικό πολεοδομικό και χωροταξικό (Οργανισμοί Ρυθμιστικού), ανασυγκρότηση των Υπηρεσιών Αντισεισμικής Προστασίας καθώς και κάθε άλλου Δημόσιου Φορέα χρήσιμου στην κοινωνία που αποδομήθηκε από την μνημονιακή καταιγίδα. Επανασύσταση και αναβάθμισή τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
  • Μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση του εξειδικευμένου επιστημονικού έργου μας και των Κλαδικών ιδιαιτεροτήτων μας (5 χρόνια σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος ως προϋπόθεση διορισμού, ποινικές ευθύνες, δέσμευση της σφραγίδας και της υπογραφής στην αποκλειστική χρήση του Δημόσιου κλπ.). Αξιοπρεπείς αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις
  • Ολοκλήρωση της μέχρι σήμερα θετικής για τον Κλάδο εξέλιξης του πόρου 6‰ κόντρα στις καθυστερήσεις της κυβέρνησης
  • Προστασία και ενίσχυση της κοινωνικής Ασφάλισης, για την διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους με την εγγύηση του Κράτους. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών (PSIAttica, κρατική συμμετοχή) και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που φόρτωσαν 40 χρόνια υποχρεωτικής ασφάλισης, κατάργησαν ιστορικά Ταμεία (ΤΣΜΕΔΕ) με συνοπτικές διαδικασίες, ισοπεδώνοντας ασφαλιστικά δικαιώματα και παροχές. Διεκδίκηση επιστροφής των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης για τους μετά το 93 συναδέλφους
  • Μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις και κάθε είδους ομηρίες (συμβασιούχοι κλπ.). Ταυτόχρονα πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο με την καθιέρωση και πιστή εφαρμογή αντικειμενικών και διαφανών κανόνων, πρόσληψης, εξέλιξης και μετακινήσεων του προσωπικού. Πάταξη των φαινομένων συναλλαγής και διαφθοράς που δημιούργησε για τους εκλεκτούς του το πελατειακό κράτος, σπιλώνοντας όμως και απαξιώνοντας το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων.
Η επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτεί Αγώνα και συνεχή εγρήγορση και σε κάθε περίπτωση την ενεργή συμμετοχή και συμβολή όλων. Οι εποχές της ανάθεσης πρέπει να μείνουν πίσω.
Αγώνα, που με συνέπεια ως παρατάξεις που συγκροτούμε αυτό το ενωτικό σχήμα, προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουμε, ενωτικά με όλους τους εργαζόμενους καθώς και με Φορείς των Μηχανικών για τα ιδιαίτερα προβλήματά μας.
Στο διάστημα που πέρασε η ΕΜΔΥΔΑΣ ήταν παρούσα σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις. Είμαστε περήφανοι γιατί οι παρατάξεις μας που συγκροτούν αυτό το ενωτικό σχήμα ήταν καταλύτης για αυτήν την παρουσία. Ενδεικτικά σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους που βιώνουν αυταρχισμό και αυθαιρεσίες της διοίκησης (δημάρχους και πολιτικούς προϊσταμένους), στηρίξαμε τα κινήματα που προασπίζονται τη δημόσια περιουσία και τους ελεύθερους χώρους, σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε όσους αυθαίρετα διώκονται.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα καλώντας ταυτόχρονα σε συστράτευση σ’ αυτή την προσπάθεια και όλους τους συναδέλφους. Για την τελική ανατροπή αυτής της καταστροφής, για να συνδιαμορφώσουμε τη ζωή που μας αξίζει με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων, της κοινωνίας, του τόπου.
Αυτός ο δρόμος ξέρουμε πως δεν είναι εύκολος, αλλά τον προτιμάμε από τον αργό θάνατο του στραγγαλισμού. Ξέρουμε πως περνάει μέσα από τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι σαφές πως διαφορετικά δεν γίνεται να αναπνεύσουμε. Και πως για να μπορέσει να σταθεί μια τέτοια πολιτική, χρειάζεται και βαθύτερες τομές, όπως η εθνικοποίηση των τραπεζών, των οποίων τις ανακεφαλαιοποιήσεις έχουμε χρυσοπληρώσει, καθώς και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Χρειάζεται μαζική αντίσταση στο ρατσισμό και το φασισμό.
Συνάδελφισσες/φοι, η Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου δεν ζητάει μόνο την ψήφο σας για να δυναμώσει η φωνή και οι προσπάθειές της. Ζητάει πολύ περισσότερο την ενεργή συμμετοχή σας στην δράση της, μαζί με την συμβολή σας με προτάσεις και απόψεις που θα οδηγήσουν στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη δράση της ΕΜΔΥΔΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου