Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Καταγγελία Συνδικάτου ΟΤΑ: Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πληρώσει τους συμβασιούχους



Σε σοβαρή καταγγελία κατά της (εκλεγμένης με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ) Δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής (δήμαρχος: Γιάννης Σταθόπουλος), σε σχέση με την πληρωμή των συμβασιούχων, προχωράει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση,  “η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν έστειλε έγκαιρα τα εντάλματα πληρωμής στην επίτροπο διότι «έκρινε» ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική. Με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι συνάδελφοι να μην πληρωθούν στις 10 του Μάρτη”. Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o Eπίτροπος του δήμου Αγίας Παρασκευής υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής και άρα οι συμβασιούχοι θα μπορούσαν να λάβουν κανονικά τη μισθοδοσία τους στις 10 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
“…Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για 2 μήνες. Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν έστειλε έγκαιρα τα εντάλματα πληρωμής στην επίτροπο διότι «έκρινε» ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική. Με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι συνάδελφοι να μην πληρωθούν στις 10 του Μάρτη.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση του Δήμου ακολουθεί μέχρι κεραίας τη πολιτική της κυβέρνησης, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος, να καταργήσει τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά και να την ανταλλάξει με εργαζόμενους μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Φαίνεται ότι οι διοικούντες δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι απλήρωτος για δυο μήνες.
Καλούμε τους συναδέλφους να οργανώσουν τον αγώνα τους, να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία επιτροπής απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και μαζί μα το υπόλοιπο κίνημα να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για ακόμα μια φορά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων”.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/katangelia-sindikatou-ota-dimarxos-tou-siriza-arneitai-na-plirosei-tous-simvasiouxous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου