Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ενεργοί Άνεργοι: Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων, μόνιμη και σταθερή δουλειά



EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Την Τετάρτη 5 Απρίλη πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία άνεργων έξω από το υπουργείο Εργασίας με αίτημα να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους για τις γιορτές του Πάσχα. Η αντιπροσωπεία της κινητοποίησης συναντήθηκε με τη Μ. Καββαθά (υπεύθυνη του γραφείου της υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου), η οποία δήλωσε πως θα μας δοθούν απαντήσεις από την υπουργό την Παρασκευή 7/04, μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, καμία απάντηση μέχρι τώρα από την ηγεσία του υπουργείου.

«Το μόνο τους “άγχος” προφανώς αυτή τη στιγμή αποτελεί το κλείσιμο της περίφημης αξιολόγησης και ο σχεδιασμός των νέων μέτρων με τα οποία θα συνεχίσουν τη σφαγή του λαού μας. Έχουν αποδείξει πολλάκις πως δε δίνουν δεκάρα οι κυβερνώντες, όπως ακριβώς κι οι προηγούμενοι, για το στρατό των ανέργων που συνεχώς διογκώνεται, για την ανασφάλεια και τη φτώχεια που συνεχώς βυθίζεται η κοινωνική πλειοψηφία», σημειώνουν σε καταγγελία τους οι Ενεργοί Άνεργοι.
Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τα αναπτυξιακά ισοζύγια και τις νέες θέσεις εργασίας, κρύβει όμως πως:
  • οι απόλυτοι αριθμοί των ανέργων χτύπησαν ρεκόρ το τελευταίο δίμηνο,
  • η ημιαπασχόληση, η ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα κυριαρχεί,
  • επίδομα ανεργίας δίνεται σε ελάχιστους,
  • το μεγαλύτερο κομμάτι είναι μακροχρόνια άνεργοι που ψάχνουν δουλειά για παραπάνω από 12 μήνες!
«Η μόνη προοπτική που έχουν να μας δώσουν», τονίζουν οι Ενεργοί Άνεργοι, «είναι τα 8μηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που αφορούν μόνο μερικούς χιλιάδες. Παράλληλα, μεθοδεύουν ουσιαστικά την κατάργηση του ήδη κουτσουρεμένου επιδόματος ανεργίας, μετατρέποντας το σε επίδομα στον εργοδότη, δίνοντας του τη δυνατότητα και με το νόμο να καταργήσει μόνιμες θέσεις εργασίας και να τις αντικαταστήσει με θέσεις υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων με μισθούς-χαρτζιλίκι».
Ζητούν κι άλλες θυσίες από τον κόσμο της εργασίας για την «ανάπτυξη», διακηρρύτουν πως δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά κατ’ άλλα βρίσκουν λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βρίσκουν λεφτά για την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, για τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες.
Όπως σημειώνουν οι Ενεργοί Άνεργοι:
«Βαρεθήκαμε πια τα ψέματά τους! Εμείς είμαστε ξεκάθαροι! Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία με αξιοπρέπεια! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά!
»Φέτος το Πάσχα διεκδικούμε έκτακτη επιδότηση για όλους τους ανέργους, να ανακουφίσει έστω και για λίγο εμάς και τις οικογένειες μας! Να τα πάρουν από τους μισθούς των μεγαλοστελεχών των κρατικών οργανισμών και τους υπουργούς!
»Εμείς θα συνεχίσουμε με επιμονή κι αποφασιστικότητα, για τη μαζική οργάνωση των ανέργων, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση! Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας»!

Σχετική ανάρτηση:

http://ergasianet.gr/2017/04/17/%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου