Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ: Ξεκινάμε καταλήψεις -24ωρη απεργία την Τρίτη



Απαιτώντας από τη κυβέρνηση να φέρει «τώρα» στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, το Συνδικάτο ΟΤΑ προχωράει στην υλοποίηση των αποφάσεών του για αγωνιστικές δράσεις μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με ανακοίνωσή του ενημερώνει :

  • Αύριο Κυριακή στις 10 πμ καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων της Αττικής σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στα γραφεία του, Χρυσάφη 10 Ηλιούπολη (στάση μετρό Ηλιούπολη), για να οργανώσουμε τον αγώνα.
  • Τη Δευτέρα οργανώνουμε καταλήψεις αμαξοστασίων, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους.
  • Τη Τρίτη προκηρύσσουμε 24ώρη απεργία.
«Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά», καταλήγει το Συνδικάτο ΟΤΑ στην ανακοίνωσή του, η οποία ολόκληρη έχει ως εξής:
«Το Ελεγκτικό Συνέδριο Παρασκευή βράδυ προχώρησε στην έκδοση απόφασης κόλαφο για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους.
Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάση των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων.
Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.    
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματο μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας!
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.  
Υλοποιούμε όλες τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.  
Αύριο Κυριακή στις 10 πμ καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων της Αττικής σε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στα γραφεία του, Χρυσάφη 10 Ηλιούπολη (στάση μετρό Ηλιούπολη), για να οργανώσουμε τον αγώνα.
Τη Δευτέρα οργανώνουμε καταλήψεις αμαξοστασίων, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους.
Τη Τρίτη προκηρύσσουμε 24ώρη απεργία.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά».
Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr :
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-xekiname-katalipseis-24ori-apergia-tin-triti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου