Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δ. Πετρούπολης: Κινητοποίηση στη Φυλή για «να κλείσει οριστικά η χωματερή»



Συγκέντρωση με αίτημα «να κλείσει άμεσα η χωματερή της Φυλής» και «διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού», πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην είσοδο του ΧΥΤΑ, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πετρούπολης.

Ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης, στην ομιλία του, σημείωσε πως «η συγκέντρωση μας γίνεται σε μια χρονική περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ΕΕ. Γίνεται σε μια χρονική περίοδο που τα αστικά επιτελεία της χώρας μας δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της δεύτερης “αξιολόγησης” και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη διασφάλιση της “βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος” που θα φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα. Φυσικά, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά, πως όποτε ακούει για ανάκαμψη της οικονομίας και για αναπτυξιακή στρατηγική αυτό συνεπάγεται κι άλλα, νέα αντεργατικά μέτρα που θα τα πληρώσει με τον ιδρώτα του και το αίμα του».
Αναφέρθηκε στην «αντιδραστικότατη και αντεργατικότατη» απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της παράτασης των συμβάσεων των οχταμηνιτών εργαζομένων στους Δήμους, αλλά και στους μεγάλους ανταγωνισμούς των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων.
«Με αυτές, λοιπόν, τις εξελίξεις επιλέξαμε σήμερα, εδώ στο χώρο της χωματερής, να πραγματοποιήσουμε τη συγκέντρωσή μας θέλοντας και με αυτό το συμβολισμό να βροντοφωνάξουμε: να κλείσει τώρα, άμεσα αλλά και οριστικά η χωματερή της Φυλής», είπε.
Σημείωσε πως η διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αναγκαία για τη ζωή της εργατικής τάξης, ζητήματα και πως η δημοτική Αρχή της Πετρούπολης δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή, πρώτα και κύρια γιατί αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Διαχείριση που συνοδεύεται και με ένα μεγάλο οικονομικό κόστος, που φορτώνεται στο λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα για να θησαυρίζουν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα απορρίμματα.
Παράλληλα, έκανε λόγο για τους σχεδιασμούς της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της κυβέρνησης ως προς την περαιτέρω λειτουργία του ΧΥΤΑ ενώ υπογράμμισε πως είναι απαίτηση ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων. Επεσήμανε επίσης πως διεκδίκηση είναι η κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης και να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Καταλήγοντας, τόνισε πως «από το δικό μας μετερίζι θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε και να διεκδικούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες που νωρίτερα περιέγραψα. Πιστεύουμε, όμως, ότι αποτελέσματα μπορεί να υπάρξουν μόνο αν σύσσωμος ο λαός της Δυτικής Αθήνας, το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα εντάξει στις διεκδικήσεις του και στην καθημερινή του πάλη τα ζητήματα της ποιότητας της ζωής του, διεκδικώντας από την κυβέρνηση λύσεις που να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-petroupolis-kinitopoiisi-sti-fili-gia-na-kleisei-oristika-xomateri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου