Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

[Η καταγγελία - τρίτη σε περίπου 50 ημέρες - του Σωματείου για την καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου αξίας 300.000€, είναι πολύ σοβαρή και μπορεί με τις ουρίτσες (πλαστογραφία υπογραφών που αφορούσαν υπόθεση του "μετασκευαστή, σχεδιασμοί Δήμου Πειραιά και λοιπά) να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Προφανώς, η Πρόεδρος τα αγνοεί, γιατί οι διοικούντες δεν τολμούν - όπως και σε άλλες περιπτώσεις - να την ενημερώσουν]! ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                  07-08-2017                         ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                     
image (4).jpeg
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»    
               
Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι της “δημοκρατικής συνεργασίας εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ” φαίνεται πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια όταν μας κατηγορούν για λάσπη, φαρισαϊσμό και ψεύδη.

Με μια απίστευτη ανακοίνωση, μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας” προϊόν συνεργασίας, από το  βαμπίρ του συνδικαλισμού και τον άρτι αφιχθέντα από πολύχρονη αργία Ιζνογκούντ προσπαθούν να παραπλανήσουν τους συναδέλφους παρουσιάζοντας  την νύχτα που ξημέρωσε και ήταν πάλι νύχτα.
Οι Συνδεσμοσωτήρες λοιπόν με ψέματα και υπονοούμενα, προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν τρανταχτές αποδείξεις, τις οποίες ποτέ όμως δεν παρουσιάζουν. Τολμούν μάλιστα να μιλούν για τις μετακινήσεις χειριστών στο ΣΜΑ, κατηγορώντας την πλειοψηφία του σωματείου μας, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι μετακινήσεις έγιναν με εισήγηση του εκλεγμένου μέλους της παράταξης τους και τότε Δ/ντή του ΧΥΤΑ, ο οποίος ήταν σε ανοικτή σύγκρουση μαζί τους, αποδεικνυόμενη από έγγραφα.
Σε ότι αφορά την αυτόματη εγκατάσταση του πλυντηρίου του ΣΜΑ τα ερωτήματα είναι σαφέστατα και δεν απαντώνται. Τα επαναλαμβάνουμε: 1.Με ποιά απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου αξίας 300.000€, 2.Με ποιά απόφαση συστήθηκε  η επιτροπή που προβλέπει ο νόμος και αποτελείται από δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ένα τεχνικό υπάλληλο, και ποιοί ήταν αυτοί.3.Την γνώμη της επιτροπής που εισηγήθηκε την καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου.IMG_0723.jpeg
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Πάνω στις ράγες που διακρίνονται στην φωτογραφία ήταν το αυτόματο πλυντήριο με τις βούρτσες, που όπως μας λένε μετασκευάστηκε!!!!! σε αόρατο προσθέτουμε εμείς σύμφωνα με την φωτογραφία.
Εμπλέκετε στην ανακοίνωση σας και την Διοίκηση την οποία καλούμε να παρουσιάσει την αλληλογραφία με τον μετασκευαστή Μαυρωνά όπως μας λέτε. Ο Δ/ντής του ΣΜΑ ο οποίος γνωρίζει πλέον, θα μας απαντήσει για την ζημιά του Δημοσίου από την καταστροφή της εγκατάστασης; Οι αστείες δικαιολογίες της μετασκευής που επικαλείστε προκειμένου να καλύψετε τους υπεύθυνους της καταστροφής της εγκατάστασης  του ΣΜΑ είναι για γέλια και αποκαλύπτουν συνυπευθυνότητά σας. Όσο για την λάσπη που προσπαθείτε να ρίξετε στον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μετά από τρία χρόνια μετακίνησης του από το ΣΜΑ, γνωρίζετε ότι καμία  σχέση δεν έχει,  ρίχνετε μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψετε τις ανομίες σας.  
Εκεί όμως που υπερβαίνετε τα όρια της συνδικαλιστικής “αλητείας” είναι όταν προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους εργαζόμενους και να παρουσιάσετε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της καθεστωτικής και παράνομης παράτασης της θητείας του τότε Δ.Σ του σωματείου, χωρίς εκλογές για χρονικό διάστημα ενός έτους -στα οποία συμμετείχαν και τα μέλη σας Γ. Μπίρης και Η. Λιβανόπουλος- ως προσφυγή κατά των συμβασιούχων. Σας προκαλούμε να παρουσιάσετε την προσφυγή που επικαλείστε, σε διαφορετική περίπτωση καταγράφεστε στην συνείδηση των εργαζομένων ως ψεύτες και “αλήτες” του συνδικαλισμού.
Η πλειοψηφία του σωματείου μας ήταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους συμβασιούχους και παραβρέθηκε με τον πρόεδρο της ως μάρτυρα σε όλα τα δικαστήρια τους, ενώ εσείς ήσασταν απόντες από όλα. Ο συνάδελφος δε και νυν μέλος του σωματείου μας Νάνος, δεν παρουσιάστηκε ούτε στα δικαστήρια που τον αφορούσαν ως συμβασιούχο. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον σας για την τύχη τους.
Όσο για την καραμέλα των ΣΔΙΤ είσαστε αυτοί  που τα εφαρμόσατε από το 2007, όταν το βαμπίρ του συνδικαλισμού συμμετείχε τότε και στην επιτροπή διαγωνισμού για την ανάθεση της λειτουργίας του Αποτεφρωτήρα σε ιδιώτες. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε και από το μέλος της παράταξης σας που ως πρώην πρoϊστάμενος της Δ/νσης ΔΑΑ είχε υπογράψει τις σχετικές μελέτες που αφορούσαν τους διαγωνισμούς των ΣΔΙΤ.
Σε ότι αφορά τις απεργίες θα μιλάτε αφού πρώτα μάθετε που βρίσκετε η ομοσπονδία μας. Άφαντοι από όλες τις κινητοποιήσεις και τις πορείες της ομοσπονδίας το να μας κάνετε μαθήματα, ξεπερνά κάθε όριο.
Απουσιάζοντες από το Δ.Σ, με αστείες δικαιολογίες για  σοβαρά συνδικαλιστικά θέματα όπως την ανανέωση των συμβάσεων των νυν συμβασιούχων και το θέμα του νομοσχεδίου  για τον ΕΟΑΝ δείχνει ότι τα ενδιαφέροντα σας είναι άλλα και δεν έχουν καμία σχέση με τον συνδικαλισμό. Θέλατε πιθανόν με την απουσία σας να ικανοποιήσετε τους προστάτες σας.
Είσαστε απόντες από κάθε πρωτοβουλία του σωματείου για την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων. Δεν εμφανιστήκατε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής, όπου ο πρόεδρος του σωματείου ανέτρεψε την αρνητική εισήγηση και πέτυχε να προχωρήσει η τροποποίηση του οργανισμού για την σύσταση θέσεων. Ο δε Κ. Μνηματίδης που ήταν παρόντας λόγω υπηρεσιακών θεμάτων, δεν ψέλλισε κουβέντα. Απόντες είσαστε και στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για το ίδιο θέμα.
Τα συνδικαλιστικά θέματα δεν λύνονται με mail και μπαρουφολογίες, απαιτούν θέσεις και προτάσεις αλλά και παρουσία στα Δ.Σ. Βέβαια εσείς έχετε μπερδέψει τους ρόλους σας και στόχος σας είναι η ικανοποίηση των προσωπικών σας επιδιώξεων.
Επειδή λοιπόν δεν έχετε σχέση με τον συνδικαλισμό και αυτό είναι πασιφανές, μάθετε ότι το Δ.Σ έχει απαρτία όταν τέσσερα μέλη του είναι παρόντα και αποφασίζει με πλειοψηφία ή ομοφωνία των παρόντων άρα σωστά γράφουμε με ομοφωνία. Εάν εσείς δεν είστε παρόντες είναι δικό σας θέμα και κρίνεστε από τους συναδέλφους. Οι γελοιότητες για να δικαιολογήσετε την απουσία σας, περί επιλογής της ημέρας δεν αντέχουν σε κριτική. Οι συνδικαλιστές εκλέγονται για να τρέχουν και να είναι παρόντες σε οτιδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί. Εσείς και οι τρείς  είχατε δήθεν εξαιρετικά επείγουσες δουλειές. Δεν είναι οι δουλειές που σας εμπόδισαν, απλά δεν θέλατε να πάρετε θέση διότι στα θέματα ήταν και η καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου.
Σχετικά με τα υπηρεσιακά  θέματα του ΧΥΤΑ που συνεχώς αναφέρεστε και ρωτάτε τάχα την πλειοψηφία του Σωματείου, αρμόδια να σας απαντήσει είναι η διοίκηση με την οποία κατά ομολογία σας στέλνετε mail και αν κάτι δεν σας ικανοποιεί μπορείτε να την καταγγείλετε. Δεν τολμάτε όμως διότι την γλείφετε προκειμένου να ικανοποιήσετε προσωπικές σας επιδιώξεις. Είστε η απόλυτη έννοια των εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Τολμάτε και μιλάτε για την λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων,  εσείς που αναθέσατε την λειτουργία τους για έξι χρόνια σε ιδιώτη με εισήγηση του Κ. Μνηματίδη. Κουνάτε το δάκτυλο και κόπτεστε για το περιβάλλον όταν το μέλος σας Κ. Μνηματίδης δεν έχει καλή σχέση με τις στεγανώσεις, τολμάτε και μιλάτε εσείς για τις απεργίες και για την είσοδο οχημάτων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια  είχατε επιτρέψει την είσοδο του Δήμου της Αθήνας απευθείας από το γκαράζ στο  ταμπάνι χωρίς ζυγολόγια ζημιώνοντας τον ΕΔΣΝΑ.
Επειδή μια φωτογραφία χίλιες λέξεις δείτε την κατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής επί εποχής  Κ. Μνηματίδη αριστερά, την κατάσταση σήμερα δεξιά.3DSC02041 (2).jpegIMG_0766.jpeg

Συνάδελφοι σε μια εποχή που απαιτεί συνένωση δυνάμεων και ειλικρινή συνεισφορά με κοινούς στόχους, το παιχνίδι των διχαστικών ανακοινώσεων για εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων, είναι πλέον εμφανές στους εργαζόμενους  που απαιτούν συστράτευση δυνάμεων με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον και μόνο των εργαζομένων. «ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ»
Άλλωστε είναι γνωστό... τα ισχυρά κάστρα πάντα πέφτουν εκ των έσω!!! Ας μην γίνεστε καθημερινά οι «εφιάλτες» του κλάδου!!!


                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου