Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

(Καραμέρε, για να γίνεις Δήμαρχος στο Μαρούσι, δεν αρκούν τα "ναι σε όλα" στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι τυχόν συμφωνίες για αλληλοϋποστήριξη με τον υποψήφιο για την Αθήνα Πατούλη και ο οπορτουνισμός των τοπικών ΛΑΕτζήδων ενός πολιτικού μυγιάκη)! Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου: Κάτω τα χέρια από το δάσος Συγγρού

Από την πρόσφατη επικαιρότητα ενημερωθήκαμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, την Πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Γιάντση και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Τσέγα με σκοπό τον σχεδιασμό ανάπτυξης του τουρισμού στη Βόρεια Αθήνα με μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε πόλο έλξης τουριστών. Η «πρωτοβουλία» αυτή έγινε στο πλαίσιο του σχηματισμού (cluster) της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την «ανακάλυψη» της Β. Αθήνας.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού έκανε την παρακάτω  τοποθέτηση στο ΔΣ 1/8/2017 για την συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» του κ. Καραμέρου, ο οποίος στηρίζεται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια:
Η εποχή της φωτογραφίας στο Δήμο Αμαρουσίου πρέπει να τελειώσει!  Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε βλέπει το Μαρούσι σαν εφαλτήριο για τους επόμενούς του στόχους, να έρχεται και να κάνει εξαγγελίες διαφόρων αορίστων στόχων, χωρίς καμία συγκεκριμενοποίηση, να δείχνει ότι δήθεν παράγει έργο, αλλά παρόλαυτά να βγαίνει φωτογραφία!
Ο ίδιος ο κ. Καραμέρος δηλώνει οικολόγος [ενν. παραδόξως με τέτοιες πρωτοβουλίες] αλλά δεν είδα οι σύντροφοί του, οι «υπερευαίσθητοι αριστεροί και οικολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κάνει καμία δήλωση σε σχέση με αυτό το θέμα και να καταγγείλουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Δάσος Συγγρού.
Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους κατοίκους του Αμαρουσίου και των Βορείων προαστίων που το απολαμβάνουν με τις επισκέψεις τους.
Κάποιοι, το Δάσος Συγγρού επιμένουν να το ονομάζουν «δασόκτημα». Με τη διατύπωση αυτή,  ανεξαρτήτως του αν είναι τεχνικά ή όχι ορθή, ουσιαστικά αφήνεται επιχείρημα υπέρ όσων επιθυμούν την επιβουλή του. Κανείς από εμάς, που ζούμε όλη μας τη ζωή στο Μαρούσι, κατοικούμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ, έχουμε τα σπίτια μας εδώ και πονάμε την πόλη μας, δεν επιθυμούμε το δάσος Συγγρού να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από δάσος. Και, βεβαίως, εννοείται ότι στόχοι τέτοιου είδους ουσιαστικά οδηγούν μοιραία στην επιβάρυνση της γειτονιάς μας, των Αναβρύτων, η οποία φυσικά είναι μία περιοχή αμιγούς κατοικίας και δεν μπορεί να επιβαρύνεται με στοχοθετημένες, μαζικές επισκέψεις τουριστών για οποιονδήποτε σκοπό, ενώ τέτοιες δράσεις θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα το μετατρέψουν σε αστικό πάρκο.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θα πρέπει να ξέρουμε όλοι, είναι ότι το Δάσος Συγγρού θα πρέπει να είναι έξω από οποιαδήποτε επιχειρηματική ή άλλα σχέδια και να σταματήσει να εντάσσεται σε κάθε μορφής σχηματισμούς και συμπλέγματα και «cluster» όπως τα ονομάζει ο κ. Καραμέρος  θα πρέπει όλοι να μάθουμε και όσοι την γνωρίζουμε να τη θυμηθούμε και όσοι δεν την γνωρίζουμε να την μάθουμε την ιστορία της σχέσης της πόλης και των πολιτών με το Δάσος Συγγρού και να γνωρίζουν όσοι έχουν άλλους σκοπούς για το Δάσος ότι θα συναντήσουν την κατακραυγή της πόλης και των πολιτών που θα εμποδίσουν τα σχέδια των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Επιμένω ότι και εγώ και όλοι οι Μαρουσιώτες αποδοκιμάζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Όποιος  και αν είναι, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, θα πρέπει να πάρει απόφαση ότι οι Μαρουσιώτες θέλουν το Δάσος Συγγρού δάσος, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, ένα δάσος το οποίο να εξυπηρετεί και να αποτελεί πνεύμονα της πόλης και τίποτε άλλο, εκτός από αυτό το οποίο η Ιφιγένεια Συγγρού ορίζει στη διαθήκη της. Όλοι μας  έχουμε χρέος και είμαστε υπεύθυνοι για το δάσος αυτό, να το προασπίσουμε και να σταθούμε απέναντι σε κάθε αντίθετη επιδίωξη με οποιαδήποτε σκοπιμότητα.
Εννοείται ότι και ο Δήμος Αμαρουσίου θα πρέπει να λάβει επισήμως πρωτοβουλία εναντίον αυτών των επιδιώξεων του κ. Καραμέρου».
ΣΧΟΛΙΟ (4/8/2017)
Για το ίδιο θέμα, αμέσως μετά την τοποθέτησή μου, με χαρά άκουσα τον κ. Δήμαρχο να επαναλαμβάνει όσα είπα με την ίδια έμφαση, συμφωνώντας μαζί μου, και το σώμα ομόφωνα ενέκρινε καταγγελτικό ψήφισμα. Όμως, παρά το ότι έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου άλλες καταχωρίσεις και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου, το ψήφισμα παραμένει έως σήμερα αδημοσίευτο.
Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου
Δικηγόρος
http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/simvoulos-d-amarousiou-kato-ta-xeria-apo-dasos-singrou/

https://odofragma-skas.blogspot.gr/2017/08/blog-post_20.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου