Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

(Το ασύστολο πανηγύρι των Μπομπολαίων τέλειωσε)! Επ. Ανταγωνισμού: Mε πρόστιμα 80 εκατ. κλείνει η υπόθεση με τους εργολάβους

Το πόρισμα για την υπόθεση με τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων παρέδωσε σήμερα στις τεχνικές εταιρείες η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κοντά στα 80 εκατ. ευρώ τα συνολικά πρόστιμα. Σε δεύτερο χρόνο θα παραδοθεί στους ξένους ομίλους.
Επ. Ανταγωνισμού: Mε πρόστιμα 80 εκατ. κλείνει η υπόθεση με τους εργολάβους
Δημοσιεύθηκε: 3 Αυγούστου 2017 - 17:10

Φώτης Κόλλιας
Μόνο στις ελληνικές εταιρείες και μόνο σε όσες συμμετείχαν στη διαδικασία διευθέτησης παρέδωσε τελικά το πόρισμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Στην αγορά κατασκευών περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής προκειμένου να διαπιστώσουν πότε θα παραδοθούν τα αντίστοιχα πορίσματα στους πανίσχυρους ξένους εργολάβους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για τους τελευταίους, η έρευνα ξεκίνησε με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση!
Το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχεται να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες καθώς και τις προβλέψεις που είχαν κάνει οι διοικήσεις των μεγάλων τεχνικών εταιρειών.
Το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 38,5 εκατ. ευρώ, επιβάλλεται στην ΑΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ σημαντικά υψηλότερο θα ήταν και το πρόστιμο στην J&P ΑΒΑΞ -0,87%ΑΒΑΞ αν η διοίκησή της δε δήλωνε αδυναμία καταβολής. Τελικά της επιβλήθηκε πρόστιμο 18,3 εκατ. ευρώ, ενώ στα 18,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το αντίστοιχο πρόστιμο στην ΤΕΡΝΑ. Πρόστιμο 4,3 εκατ. ευρώ επιβάλλεται στην Intrakat και 500.000 στην ΑΕΓΕΚ (πάλι επειδή υπάρχει αδυναμία καταβολής υψηλότερου προστίμου).
Περίπου 100.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν μικρότερες τεχνικές εταιρείες όπως η Θεμέλη, η ΕΡΕΤΒΟ, η ΕΚΤΕΡ και (πρώην) Χρ. Κωνσταντινίδης, ενώ μικρό πρόστιμο 9.000 ευρώ επιβλήθηκε στη Δομική Κρήτης.

*Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»
Φώτης Κόλλιαςfotisk2@euro2day.gr
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1558155/epitroph-antagonismoy-kleinei-h-ypothesh-me-toys-e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου