Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Οι δήθεν αυξήσεις στους εργαζομένους στο Δημόσιο αποτελούν… «μύθο»

αυξήσεις

Δέσποινα Σπανού

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στελέχη της Κυβέρνησης να ομιλούν για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αναφερόμενοι στις διατάξεις του τελευταίου μισθολογίου. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους. Οι συνολικές απώλειες των οποίων φτάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ το 40%.
Από το 2016 που εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο, ένας μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων εντάχθηκε σε μισθολογικά κλιμάκια με μικρότερο βασικό μισθό και διατήρησαν την διαφορά, από τις μέχρι τότε αποδοχές τους, ως προσωπική διαφορά.
Επίσης, από το 2016 έως σήμερα, έχει σταματήσει η μισθολογική εξέλιξη βάση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση.
Σήμερα, λοιπόν, αυτοί που ισχυρίζονται ότι δρομολογούνται αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αποκρύπτουν ότι απλώς αυξάνεται ο βασικός μισθός και μειώνεται η προσωπική διαφορά και συνεπώς δεν υπάρχει εν τέλει ουδεμία θετική μισθολογική μεταβολή. Με απλά λόγια αποκρύπτουν ότι η ωρίμανση δεν αποτελεί αύξηση και στην πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως ωρίμανσης, δεν θα θα χορηγηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω!
Αποκρύπτουν, επίσης, ότι οποιαδήποτε μισθολογική εξέλιξη που ξεκινάει από το 2018, διαγράφει την προϋπηρεσία των προηγούμενων ετών 2016 και 2017, με αποτέλεσμα η διαγραφή αυτή να οδηγεί σε πραγματική μείωση των μισθών αφού η υπηρεσία δύο ολόκληρων ετών δεν υπολογίζεται μισθολογικά.
Τέλος, σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο δημόσιο, ιδιαίτερα στους ΟΤΑ και τα Νοσοκομεία, δρομολογείται η περικοπή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μεγάλη μείωση των συνολικών αποδοχών τους.
Τα κυβερνητικά στελέχη λοιπόν, προκειμένου να εξωραΐσουν την πολιτική τους καταφεύγουν πάλι στα ψέματα «βαφτίζοντας το κρέας-ψάρι».
Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουν ποια είναι η έκταση της μείωσης των αποδοχών τους, που βιώνουν οι ίδιοι όπως και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, θα απαντήσουν στα ψεύδη και σε αυτούς που τα διαδίδουν με τον τρόπο που τους αρμόζει. Δηλαδή με αγώνες.
*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΛΑ.Ε και μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε.
http://www.iskra.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου